Kemi

Polære og polære stoffer

04. november kl. 22:29 af gym1233 - Niveau: C-niveau

Hejsa

Nogen der kan fortælle hvorfor sucrose der er polært, ikke bliver opløst med ethanol der også er polært?

Er der derudover også nogen der kan fortælle hvordan jeg kommer frem til elektronnegativiteten på hhv. sucrose, glycerin og olivenolie. 

Mvh. en forvirret kemi-elev


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november kl. 22:41 af janhaa

http://does sucrose dissolve in ethanol


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november kl. 22:42 af janhaa

Check link


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november kl. 09:29 af matematikhaha

uden at gå for meget i detaljer:

polaritet er en meget kompleks størrelse. Man siger at sucrose er meget vandopløseligt grundet evnen til at danne hydrogenbindinger i vandig opløsning. Her er der tale om en ekstramolekylær binding (binding mellem flere molekyler). Sucrose er i virkeligheden opløseligt i ethanol, men i meget lille grad (ethanol mættes). Det er meget mere opløseligt i vand grundet hydrogenbindinger, som ikke ville opstå i en blanding mellem sucrose og ethanol. 

du kan ikke komme frem til elektronegativiteten for store molekyler. Du kan kigge på elektronegativitet i molekylets forskellige bindinger, og herudfra vurdere hvorvidt der er tale om et polært molekyle eller ej. 1 polær binding kan typisk opveje 4-5 C bindinger, mener det er 4 på gymnasieniveau som tommelfingerregel. Håber det var til hjælp. 


Skriv et svar til: Polære og polære stoffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.