Fysik

Transformer Ip og S værdi

09. november 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvordan udregner jeg opgaven der lyder: En net transformers sekundær vikling er belastet med en modstand på 220Ω. Us = 110 V. Up = 230 V. Find Ip og effekten S. 

Synes ikke jeg kan finde nogle formler der kan bruges


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2021 af mathon

                          \small \small \small \begin{array}{llllll}&& I_s=\frac{U}{R}=\frac{110\;V}{220\;\Omega}=\frac{110}{220}\;\frac{\Omega\cdot A}{\Omega}=0.5\;A\\\\&& P_s=U_s\cdot I_s\\\\&& I_p=I_s\cdot \frac{230}{110}=(0.5\;A)\cdot \frac{23}{11}=1.05\;A \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2021 af mathon

tastekorrektion:

                         \small \small \small \small \begin{array}{llllll}&& I_s=\frac{U}{R}=\frac{110\;V}{220\;\Omega}=\frac{110}{220}\;\frac{\Omega\cdot A}{\Omega}=0.5\;A\\\\&& P_s=U_s\cdot I_s\\\\&& I_p=I_s\cdot \frac{110}{230}=(0.5\;A)\cdot \frac{11}{23}=0.24\;A \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2021 af janhaa

U=RI\\ and\\ P=UI


Skriv et svar til: Transformer Ip og S værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.