Matematik

Fejl ved ligningerne

09. november 2021 af pringels123 - Niveau: C-niveau

Hej, kan ikke finde fejlen på ligningerne? 

Opgaven lyder på. 

Neden for ses en forkert start på løsning af ligningerne. 

5 * x + 9 = 2 * ( x - 3 ) 
5 * x + 9 = 2 * x - 3 

A. Forklar, hvilken fejl der er begået 
B. Løs ligningerne korakt 

Håber i kan hjælpe? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2021 af janhaa

5x+9=2x-6

etc...


Svar #2
09. november 2021 af pringels123

Men hvordan ved jeg om det er rigtig eller forkert? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2021 af SuneChr

At gange ind i en parentes indbefatter  a l l e  led inde i parentesen.
            a(b + c) = ab + ac
Hedder med et fint ord, den distributive lov.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2021 af janhaa

#2

Men hvordan ved jeg om det er rigtig eller forkert? 

Hvorfor leser dere ikke bøker og teori her inne??


Svar #5
09. november 2021 af pringels123

Tak for hjælpen SuneChr 


Skriv et svar til: Fejl ved ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.