Matematik

differentier

11. november 2021 af spørgsmål1232 - Niveau: B-niveau

differentier følgende to polynomier

a) f(x)=2x^9-x^7+4^6-20x^4-10x^3

b) f(x)=3x^7-7x^4+10x^3-x^2-11x+7

det forstår jeg ikke helt 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2021 af SuneChr

(axn)' = anxn - 1
Differentiér led for led med denne.


Svar #2
12. november 2021 af spørgsmål1232

jeg kan stadig ikke få det til at give mening:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2021 af PeterValberg

(2x^9-x^7+{\color{Blue} 4^6}-20x^4-10x^3)'=

9\cdot2x^{9-1}-7\cdot x^{7-1}+{\color{Blue} 0}-4\cdot20x^{4-1}-3\cdot10x^{3-1}=

18x^8-7x^6-80x^3-30x^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.