Fysik

fysik

12. november 2021 af rasmus2525 - Niveau: B-niveau

En kedel af aluminium med massen 500 g fyldes med 1,8 L vand. Både kedel og vand har temperaturen 16 grader . Kedlen sættes på en varm kogeplade og tages af, når vandet begynder at koge.

Beregn tilvæksten i vandets og kedlens indre energi.

Hvor meget varme skal kogepladen tilføre kedlen med vand, idet vi antager, at 45 % af varmen går tabt til omgivelserne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2021 af peter lind

Q = (mkedel*cAl + mvand*cvand)ΔT


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} E_{tilv\ae kst}=\left ( \left ( 0.500\;kg \right ) \cdot \left ( 0.900\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )+\left ( 1.800\;kg \right )\cdot \left ( 4.186\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\right )\cdot \left ( (100-16)\;K \right )\\\\\\ 0.55\cdot E_{tilf\o rt}=E_{tilv\ae kst}\\\\ E_{tilf\o rt}=\frac{E_{tilv\ae kst}}{0.55} \end{array}


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.