Matematik

Hvordan aflæses b og a værdien

14. november 2021 af Sofieskov12 - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg vil lige høre om der er nogen der kan hjælpe mig med af finde a værdien i denne graf, det vil være en kæmpe hjælp, da jeg ikke er helt sikker på hvordan man gør. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2021 af mathon

      a er linjens hældningskoefficient/hældningstal

      b er andenkoordinaten til skæringspunktet med y-aksen


Svar #2
14. november 2021 af Sofieskov12

Yes, tak. Men det var nu mere hvordan det gøres? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2021 af mathon

                     


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2021 af mathon

                       \small \small \begin{array}{llllll} \textup{En retningsvektor}\\ \textup{for linjen er }\\&\overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 1\\-2 \end{pmatrix}\\ \textup{hvorfor}\\ \textup{h\ae ldningstallet er}\\& a=-2\\\\ \textup{og sk\ae ringspunktet}\\ \textup{med y-aksen er}\\& (0,3)\\ \textup{hvorfor}\\&b=3\\\\ \textup{linjens ligning er}\\&y=-2x+3 \end{array}


Svar #5
14. november 2021 af Sofieskov12

Tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2021 af ringstedLC

#0: Opdater din profil!

Hvis HF (uden vektorregning): Aflæs to "sikre" støttepunkter og brug:

\begin{align*} S_1: (x_1,y_1) \\S_2: (x_2,y_2) \\a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\quad \textup{formel (43)} \\ b &= y_1-a\cdot x_1\quad \textup{formel (44)} \end{align*}


Skriv et svar til: Hvordan aflæses b og a værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.