Matematik

hvordan beregner jeg f'(x) af en harmonisk svingning???

17. november 2021 af sof900 - Niveau: A-niveau

Hej

jeg har fået denne opgave:

hvordan kan jeg regne f'(x), jeg forstår det virkelig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige din opgavetekst, det gør det lidt nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2021 af PeterValberg

Se denne tråd < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2021 af mathon

          \begin{array}{llll} \left (\sin(\omega\cdot x+\varphi) \right ){}'=&\cos\left ( \omega\cdot x+\varphi) \right )\cdot \left ( \omega\cdot x+\varphi \right ){}'=\cos\left ( \omega\cdot x+\varphi) \right )\cdot \omega =\\\\& \omega \cdot\cos\left ( \omega\cdot x+\varphi) \right ) \end{array}


Svar #4
17. november 2021 af sof900

Det forstår jeg ikke. Er dette en løsning på, hvordan man kommer frem til f'(x)? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2021 af mathon

Det var ment som en hjælp til at differentiere selve funktionen.

Differentiation af sammensat funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2021 af mathon

  \begin{array}{lllll} \left ( A\cdot \sin\left ( \omega \cdot x+\varphi \right )+k \right ){\, }'=A\cdot \omega\cdot \cos\left ( \omega \cdot x+\varphi \right ) + 0=\left ( \omega A \right )\cdot \cos\left ( \omega \cdot x+\varphi \right ) \end{array}


Skriv et svar til: hvordan beregner jeg f'(x) af en harmonisk svingning???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.