Matematik

tangentens ligning - differentialligning

18. november 2021 af camillawwfriis - Niveau: A-niveau

hejsa vil i hjælpe mig med en opgave i min aflevering, forstår den slet ikke:)))

takkkk


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2021 af janhaa

3x+2y=9

2y = 9 - 3x

y = 0,5(9 - 3x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2021 af SuneChr

# 1
   3x + 2y = 9      siger, at f (1) = 3
Tangentligningen i dette punkt er:
   y - 3 = 9(x - 1)   ⇔   y = 9x - 6


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=f'(1)=9 &= 3x+2y \\ 9 &= 3\cdot 1+2\cdot f(1) \\ f(1) &= \frac{9-3}{2}=3 \\ y &= f'(1)\cdot (x-1)+f(1) \\ \end{align*}


Skriv et svar til: tangentens ligning - differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.