Matematik

Opstil en en ligning (Overskud på byggepladsen)

21. november 2021 af Oliverhjælp - Niveau: 10. klasse

Hey er i gang med en opgave jeg er helt lost ved, håber der er nogen her inde der kan hjælpe mig

Info: 

* 2 chefer

* 4 formænd

* 25 sende

* 8 lærlinge

Dit firma har lige afsluttet et stort byggeprojekt som gav et flot overskud på 961.500 kr.

Chefen har besluttet, at alle jer som var involveret i projektet skal dele overskuddet.

Han beder dig om at lave en funktion, så det er nemt fremover at beregne fordeling af overskud. 

* Hver svend skal have 3000kr mere end lærling.

* Hver formand skal have det samme som 5 svende.

* Hver chef skal have det samme som 2 formænd

Så mit spøgersmål er hvordan laver jeg en funktion ud af de her oplysninger.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2021 af peter lind

kald den del lærlingene skal have x. så får du

961.50 =  8*x + 25(x+3000) + 4*5(x+3000) + 22*5(x+3000)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2021 af jl9

961500 = 2*C + 4*F + 25*S + 8*L

Så kan du opstille 3 andre ligninger med de oplysninger om hvor meget de får i forhold til hinanden, f.eks: S = L + 3000 osv. så du til sidst kan bruge L for de andre variable C, F og S


Skriv et svar til: Opstil en en ligning (Overskud på byggepladsen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.