Matematik

AKUT HJÆLP - FUNKTIONER OPGAVE

21. november 2021 af Juli1812 - Niveau: B-niveau

Jeg har AKUT brug for hjælp til denne opgave:

Givet fire funktioner f, g, h og k med forskrifterne:

f(x)=2x-8,            g(x)=-x2+5x+6,           h(x)=ln(x),           k(x)=√x

Bestem nu følgende funktioner:

a.    f-1(x)

b.    (k·g)(x)

c.    (g·h)(x)

d.    (g-k)(x)

e.    (h·f)(x)

f.    (k:h)(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2021 af mathon

     a.   x = f-1(y) = (y + 8) / 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2021 af mathon

     b.  

             k(x) · g(x) = -√(x)x2+ (5√(x))·x + (6√(x))


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2021 af mathon

     c.  

             (-x2+5x+6) · (ln(x) = -x2ln(x) +5xln(x) + 6ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2021 af janhaa

b) 

x =  (1/2)*(5+-sqrt(49-4y)) = g-1(y)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2021 af mathon

     d.  

             (g - k)(x) = -x+ 5x + 6 - √(x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2021 af mathon

     e.  

             (h·f)(x) = ln(x) · (2x - 8) = 2xln(x) - 8ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2021 af janhaa

e)  hf = (2x-8)ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2021 af janhaa

f)

h:k = ln(x)/sqrt(x)


Svar #9
21. november 2021 af Juli1812

#8

f)

h:k = ln(x)/sqrt(x)

Skal bruge udregninger/mellemregninger, hvis der er sådan noget haha


Svar #10
21. november 2021 af Juli1812

#5

     d.  

             (g - k)(x) = -x+ 5x + 6 - √(x)

Skal bruge udregninger/mellemregninger, hvis der er sådan noget haha


Skriv et svar til: AKUT HJÆLP - FUNKTIONER OPGAVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.