Matematik

AKUT HJÆLP - FUNKTIONER OPGAVE

21. november 2021 af Juli1812 - Niveau: B-niveau

Et polynomium f har forskriften: f(x)=-0,5x4+x3+6x2-4x+4

Benyt et matematikprogram til at bestemme de vigtige punkter for f.

a. Bestem funktionens nulpunkter

b. Bestem funktionens ekstrema og afgør om de er maksimum/minimum samt lokale/globale.

c. Bestem funktionens vendepunkter


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2021 af janhaa

a)

f = 0

b)

f ' =0

c)

f " =0


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2021 af mathon

         f '(x) = -2x+ 3x2 +12x - 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2021 af mathon

         f ''(x) = -6x2 + 6x +12


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2021 af mathon

               \small \begin{array}{llllll}&& \textup{Define }f(x)=-0.5x^4+x^3+6x^2-4x+4\\\\&& \textup{Define }fm(x)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}\left ( f(x) \right )\\\\&& \textup{Define }fmm(x)=\frac{\mathrm{d}^2 }{\mathrm{d} x^2}\left ( f(x) \right )\\\\&& \begin{array}{llllll} \qquad \textup{a)}&\textup{solve }\left ( f(x)=0,x \right )\\\\ \qquad \textup{b)}&\textup{solve }\left ( fm(x)=0,x \right )\\\\ \qquad \textup{c)}&\textup{solve }\left ( fmm(x)=0,x \right ) \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: AKUT HJÆLP - FUNKTIONER OPGAVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.