Matematik

Reducer udtrykket

23. november 2021 af me1234me - Niveau: A-niveau

Hej, er den en de rkan hjælpe mig med en metode til at reducere udtryk og hvordan man taktisk bedst begynder, for jeg ved aldrig hvordan jeg rigtig skal tage det an...

billede vedhæftet

Vedhæftet fil: reducer udtryk.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2021 af Quarr

Der indgår en kvadratsætning i eksemplet.

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

Kvadratet på en to-leddet størrelse er lig med kvadratet på det første led plus kvadratet på det andet led plus det dobbelte produkt.

- - -

Ja

 


Svar #2
23. november 2021 af me1234me

den er jeg ikke helt med på?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2021 af Quarr

Se https://www.youtube.com/watch?v=tdmua2lhd50

- - -

Ja

 


Svar #4
23. november 2021 af me1234me

tak:) dvs at det i parentesen bliver m^2+n^2+2m

men bliver det så m^2+n^2+2mn-4m^2 +2n^2??

føler ikke det er rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. november 2021 af Quarr

#4

tak:) dvs at det i parentesen bliver m^2+n^2+2m

men bliver det så m^2+n^2+2mn-4m^2 +2n^2??

føler ikke det er rigtigt

I parentesen giver det m2+n2+2mn

men bliver det så m^2+n^2+2mn-4m^2 +2n^2?? (Nej)

m^2+n^2+2mn-2m*n+n^2-2m^2

- - -

Ja

 


Svar #6
23. november 2021 af me1234me

#5
#4

tak:) dvs at det i parentesen bliver m^2+n^2+2m

men bliver det så m^2+n^2+2mn-4m^2 +2n^2??

føler ikke det er rigtigt

I parentesen giver det m2+n2+2mn

jep den er jeg med på, det er det første jeg har skrevet, men hvad med det uden for parentesen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2021 af Quarr

1m2+1n2+2mn-2m*n+1n2-2m2

n skal ganges på 2m og bliver til 2mn

Vi har nu:

1m2+1n2+2mn-2mn+1n2-2m2

2mn-2mn=0 (De går ud med hinanden)

Vi har nu:

1m2+1n2+1n2-2m2

1n2+1n2=2n2

Vi har nu:

1m2+2n2-2m2

Yderligere reduktion:

1m2-2m2=-1m2

Vi har så til sidst:

-1m2+2n2

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2021 af Quarr

Du kan fx også se lidt af den her video:

https://www.youtube.com/watch?v=cp5uyyGI_qU

 : )

- - -

Ja

 


Svar #9
23. november 2021 af me1234me

tusind tak!:)


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. november 2021 af Quarr

#9

tusind tak!:)

Jeg er glad for at det kunne bruges :-)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. november 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. november 2021 af ringstedLC

#0: Overblik:

- Der er ikke noget, der umiddelbart kan reduceres.

- men det ses at kvadrering af parentesen må give både m2 og n2, og det giver mulighed for reduktion.

Generelt: Prøv alt, hvad der er muligt og giver mening.

Der kommer ikke noget ud af bare at sidde og stirre på et udtryk eller en ligning og så forvente at den lige pludselig omformer sig selv, så du kan se svaret.


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.