Biologi

Mellemregning til beregning af cancerrisiko ud fra effektiv dosis?

29. november 2021 af Alexander812891

Hej folkens. 

Er der nogen der kan forklare mig hvordan kilden er kommet frem til dette resultat.

Cancerrisikoen fra eksemplet ovenfor bliver med de opgivne data:

"risikofaktoren" * ækvivalent dosis H = 0,005% * 0,84 = 4,2 * 10^-5.

Er dog rimelig sikker på at der skal stå:

"risikofaktoren" * effektive dosis = 0,005% * 0,84 = 4,2 * 10^-5.

Nogen der kan forklare mig mellemregninger til resultatet: 4,2 * 10^-5.

Kilden er: https://astra.dk/sites/default/files/2012-12-10_en_dag_som_radiograf_-_elevbog_kap-2.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2021 af jantand

Den dosis  der gives , helkropsdosis er udregnet  til 0,84 mSv , i eksemplet.

For hver 1 mSv øges risikoen for kræft  med 0,005 %0

Derfor øges risikoen med 0,005% gange dosis 0,84

0,84 er mindre end én så det er mindre end de 0,005%

0,00005*0,84 =0,000042 eller 4,2*10-5


Skriv et svar til: Mellemregning til beregning af cancerrisiko ud fra effektiv dosis?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.