Matematik

Funktionens mindsteværdi indenfor polygonområdet? HJÆLP

05. december 2021 af Juli1812 - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven, og jeg håber der er nogle der kan hjælpe hurtigst muligt! Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2021 af SauIGoodman

Hvad er det der haster, siden du skriver "hurtigst muligt"?

Du får givet f(x,y)=2x+2y. Du får endda oplyst nogle punkter på din figur. Har du prøvet at indtaste og udregne?


Svar #2
05. december 2021 af Juli1812

#1

Hvad er det der haster, siden du skriver "hurtigst muligt"?

Du får givet f(x,y)=2x+2y. Du får endda oplyst nogle punkter på din figur. Har du prøvet at indtaste og udregne?

Hej! "Hurtigst muligt", da jeg snart har eksamen og dette er et eksempel på en opgave(ikke den vi får), og jeg er godt klar over at jeg får oplyst meget, men jeg er ikke den bedste til mat, og oveni virker mine programmer ikke. Derfor håbede jeg at der var nogle der kunne hjælpe med eksemplet :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2021 af SauIGoodman

På den måde! Helt i orden.

Hvis du prøver de forskellige værdier, f.eks. f(0,25)=2*0+2*25=50. Kan vi gøre det bedre?

Prøv du at udregn f(5,12.5), f(10,5) og f(20,0). Hvilken giver det mindste tal?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2021 af SuneChr

Du kan følge anvisningen her:
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2031146#2031166   # 1
Det er sådan, man grafisk finder minimum.
Teorien herom må du læse andet sted og burde jo være på plads, når man får sådan en opgave i hånden.


Skriv et svar til: Funktionens mindsteværdi indenfor polygonområdet? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.