Fysik

Mekanisk arbejde og energi

09. december 2021 af EmilAndersen1504 - Niveau: B-niveau

Hej - jeg har brug for noget hjælp til fysik:

En klods med massen m = 4.0kg bevæger sig ned ad et skråplan, der danner vinklen θ = 30° med vandret. Der er ikke friktion mellem klods og skråplan. Klodsen har en begyndelses hastighed på v0 = 2,0m/s.

a) Bestem den resulterende krafts arbejde på klodsen efter at den har bevæget sig 2,0 m ned ad skråplanet.

b) Bestem klodsens tab af potentiel energi efter at den har bevæget sig 2,0 m ned ad skråplanet.

c) Bestem klodsens kinetiske energi efter at den har bevæget sig 2,0 m ned ad skråplanet.

d) Angiv sammenhængen mellem ændringen i kinetisk energi og tabet af potentiel energi efter at klodsen har bevæget sig 2,0 m ned ad skråplanet.

På forhånd mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2021 af mathon

        \small \small \begin{array}{llllr} \textbf{a)}\\&& A=m\cdot (g\cdot \sin(v))\cdot \left ( 2\;m \right )\\\\&& A=(4.0\;kg)\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg}\cdot \sin(30\degree) \right )\cdot \left ( 2\;m \right )&=&39.28\;J\\\\ \textbf{b)}\\&& \left (2\,m \right )_{\textup{skr\aa }}=\left (1\,m \right )_{\textup{lod }}\\\\&& {E_{pot}}^{tab}=m\cdot g\cdot (1\;m)=\left ( 4\;kg \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )\cdot (1\;m)&=&4.018\;J\\\\ \textbf{c)}\\&& E_{kin}=\frac{1}{2}\cdot (4\;kg)\cdot \left ( 2.0\;\frac{m}{s} \right )^2+\left ( 4.018\;J \right )&=&12.018\;J\\\\ \textbf{d)}\\&& {E_{mek}}^{slut}={E_{pot}}^{start}-\left ( 4.018\;J \right )+{E_{kin}}^{start}+\left ( 4.018\;J \right )&=&{E_{mek}}^{start} \\\\&& -\Delta E_{pot }=\Delta E_{kin} \end{array}


Svar #2
09. december 2021 af EmilAndersen1504

#1

        \small \small \begin{array}{llllr} \textbf{a)}\\&& A=m\cdot (g\cdot \sin(v))\cdot \left ( 2\;m \right )\\\\&& A=(4.0\;kg)\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg}\cdot \sin(30\degree) \right )\cdot \left ( 2\;m \right )&=&39.28\;J\\\\ \textbf{b)}\\&& \left (2\,m \right )_{\textup{skr\aa }}=\left (1\,m \right )_{\textup{lod }}\\\\&& {E_{pot}}^{tab}=m\cdot g\cdot (1\;m)=\left ( 4\;kg \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )\cdot (1\;m)&=&4.018\;J\\\\ \textbf{c)}\\&& E_{kin}=\frac{1}{2}\cdot (4\;kg)\cdot \left ( 2.0\;\frac{m}{s} \right )^2+\left ( 4.018\;J \right )&=&12.018\;J\\\\ \textbf{d)}\\&& {E_{mek}}^{slut}={E_{pot}}^{start}-\left ( 4.018\;J \right )+{E_{kin}}^{start}+\left ( 4.018\;J \right )&=&{E_{mek}}^{start} \\\\&& -\Delta E_{pot }=\Delta E_{kin} \end{array}

Tak for svaret! Hvordan får du opg. b til 4.018J?

Jeg får det umiddelbart til 39.28J


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2021 af janhaa

#2
#1

        \small \small \begin{array}{llllr} \textbf{a)}\\&& A=m\cdot (g\cdot \sin(v))\cdot \left ( 2\;m \right )\\\\&& A=(4.0\;kg)\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg}\cdot \sin(30\degree) \right )\cdot \left ( 2\;m \right )&=&39.28\;J\\\\ \textbf{b)}\\&& \left (2\,m \right )_{\textup{skr\aa }}=\left (1\,m \right )_{\textup{lod }}\\\\&& {E_{pot}}^{tab}=m\cdot g\cdot (1\;m)=\left ( 4\;kg \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )\cdot (1\;m)&=&4.018\;J\\\\ \textbf{c)}\\&& E_{kin}=\frac{1}{2}\cdot (4\;kg)\cdot \left ( 2.0\;\frac{m}{s} \right )^2+\left ( 4.018\;J \right )&=&12.018\;J\\\\ \textbf{d)}\\&& {E_{mek}}^{slut}={E_{pot}}^{start}-\left ( 4.018\;J \right )+{E_{kin}}^{start}+\left ( 4.018\;J \right )&=&{E_{mek}}^{start} \\\\&& -\Delta E_{pot }=\Delta E_{kin} \end{array}

Tak for svaret! Hvordan får du opg. b til 4.018J?

Jeg får det umiddelbart til 39.28J

You Are correct


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2021 af mathon

Efter tastekorrektion:

        \small \small \small \begin{array}{llllr} \textbf{a)}\\&& A=m\cdot (g\cdot \sin(v))\cdot \left ( 2\;m \right )\\\\&& A=(4.0\;kg)\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg}\cdot \sin(30\degree) \right )\cdot \left ( 2\;m \right )&=&39.28\;J\\\\ \textbf{b)}\\&& \left (2\,m \right )_{\textup{skr\aa }}=\left (1\,m \right )_{\textup{lod }}\\\\&& {E_{pot}}^{tab}=m\cdot g\cdot (1\;m)=\left ( 4\;kg \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )\cdot (1\;m)&=&39.28\;J\\\\ \textbf{c)}\\&& E_{kin}=\frac{1}{2}\cdot (4\;kg)\cdot \left ( 2.0\;\frac{m}{s} \right )^2+\left ( 39.28\;J \right )&=&47.28\;J\\\\ \textbf{d)}\\&& {E_{mek}}^{slut}={E_{pot}}^{start}-\left ( 47.28\;J \right )+{E_{kin}}^{start}+\left ( 47.28\;J \right )&=&{E_{mek}}^{start} \\\\&& -\Delta E_{pot }=\Delta E_{kin} \end{array}


Svar #5
09. december 2021 af EmilAndersen1504

Mange tak! Du er en lifesaver!!!


Skriv et svar til: Mekanisk arbejde og energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.