Matematik

opstilling af lignings system

21. december 2021 af Fr00gmann - Niveau: B-niveau

Sidder fast på den opg! Er der nogen der muligvis kan forklare hvordan man skal gå til den? Har prøvet at opstille

(I) 200= 2*(x+y)

(II) B= L-5  

Men i alt ærlighed er jeg ikke sikker på hvad jeg gør, på forhånd mange tak!

opgavebskrivelse:

Nu skal du selv opstille et ligningssystem ud fra nedenstående oplysninger: Et rektangel, der har længden L og bredden B er kendetegnet ved følgende oplysninger:

• Omkredsen af rektanglet er 200 cm

• Længden L er 5 centimeter større en bredden B

a) Beregn længden L og bredden B for rektanglet


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2021 af PeterValberg

Du har faktisk opstillet de rigtige ligninger
(bortset fra, at du kalder længden og bredden for x og y
i den første ligning og ikke i den anden)

1)\,\,2\cdot (L+B)=200

2)\,\,B=L-5

Indsæt lign. 2 i lign. 1

1)\,\,2\cdot(L+\underbrace{L-5}_{B})=200

bestem nu størrelsen af længden L
herefter bestemmes bredden B ved indsættelse af
den fundne værdi for L i ligning 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: opstilling af lignings system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.