Matematik

Et fodboldmål er 7,32 meter bredt og 2,44 meter højt. Målene er en omsætning fra engelske mål, hvor målets højde er angivet til 8 engelske fod og målets bredde er angivet til 8 yard.

22. december 2021 af Migikkforstå - Niveau: 7. klasse

Et fodboldmål er 7,32 meter bredt og 2,44 meter højt.
Målene er en omsætning fra engelske mål, hvor målets højde er angivet til 8 engelske fod og målets bredde e
2.1 Vis ved beregning, at en engelsk fod er 0,31 m.
2.2 Find længden af en yard.
For at få flere scoringer i kampene, har nogen foreslået, at målene gøres større. Med de nuværende mål er arealet indenfor målrammen 7,32 m × 2,44 m. Arealet indenfor målrammen er målets størrelse.
2.3 Beregn, hvor meget større et mål ville blive, hvis man øgede bredden med 50 cm og højden med 10 cm. 
please hjælp det haster


    


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2021 af Sveppalyf (Slettet)

2.1

2,44m / 8 fod = 0,31 m/fod

2.2

7,32m / 8 yard = 0,92 m/yard

2.3

Areal med nuværende mål:

7,32 m * 2,44 m = 17,86 m2

Areal med nye mål:

7,82 m * 2,54 m = 19,86 m2

Altså ville målet blive 2,00 m2 større hvilket svarer til en forøgning på

2,00/17,86 * 100% = 11,2%


Skriv et svar til: Et fodboldmål er 7,32 meter bredt og 2,44 meter højt. Målene er en omsætning fra engelske mål, hvor målets højde er angivet til 8 engelske fod og målets bredde er angivet til 8 yard.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.