Matematik

Bestem en ligning for den vandrette tangent til grafen for funktionen f(x)=1/(x^2+x+1)

22. december 2021 af ViggaogReifnir - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har brug for hjælp med hvordan denne her skal løses. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2021 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0

Løsningen kaldes x1

find f(x1)

tangentens ligning er så y= f(x1)


Svar #2
22. december 2021 af ViggaogReifnir

Tusind tak! Jeg havde forsøgt at løse den på nøjagtig samme måde, men jeg må have lavet en tastefejl for nu får jeg det rigtige svar


Skriv et svar til: Bestem en ligning for den vandrette tangent til grafen for funktionen f(x)=1/(x^2+x+1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.