Matematik

Løs ligningen: (x^2-x-6)·(x+4)=0

22. december 2021 af ViggaogReifnir - Niveau: A-niveau

Hej jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gøre?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2021 af Anders521

#0 Enten gange parenteserne ud eller brug nulreglen. Det sidstnævnte anbefales.


Svar #2
22. december 2021 af ViggaogReifnir

Og hvordan skal jeg gøre det? Jeg kan ikke se hvilket tal jeg skulle sætte udenfor parentesen


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2021 af mathon

               \small \begin{array}{llllll}&& \left ( x^2-x-6 \right )\cdot (x+4)=0\\\\&& \left (x+2 \right )\cdot \left (x-3 \right )\cdot \left (x+4 \right )=0\textup{ ...} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. december 2021 af Anders521

#2 Nulreglen siger, at et produkt er lig nul netop hvis en eller begge faktorer er lig nul. Som du kan vel se, består venstreside af lighedstegnet af to faktorer. Sæt dem til være lig nul. Du har så to liginger du (lettere) kan løse. 


Svar #5
22. december 2021 af ViggaogReifnir

Hvad skal jeg så efterfølgende?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. december 2021 af Anders521

#5 ...løs ligningerne mht. x. 


Svar #7
22. december 2021 af ViggaogReifnir

Okay tak, jeg har fundet ud af det nu


Skriv et svar til: Løs ligningen: (x^2-x-6)·(x+4)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.