Matematik

integration ved substitution

27. december 2021 af Holm03 - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har fået følgende opgave, i et projekt.

Nedbøjningen i afstanden x fra A kan bestemmes af følgende ligning:

d^2y/dx^2=F*(L-x)/E*I

For en aksel med diameter d er I=0,005*d^4 og der gælder i dette tilfælde at

F=1000N L=600mm E=0,21*10^6 N/mm^2 D=30mm

A)

Bestem den fuldstændige løsning til diffrentialliningen.

Tak, og glædelig bagjul


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2021 af Eksperimentalfysikeren

Der mangler mindst én oplysning: Hvad er D?

Start med at splitte højresiden op i en konstantdel og en del med x:

\frac{\mathrm{d^{2}y} }{\mathrm{d^{2}} x} = a + bx

Stamfunktionen til a+bx er ax + bx2/2 + c

Dennesstamfunktion er ax2/2 + bx3/(3*2) + cx + d

Og glædelig jul. Den er ikke slut endnu. Julen slutter ved Hellig Tre konger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2021 af SuneChr

# 0 sidste linje og
# 1 sidste linje.
Hvornår julen begynder og slutter synes at være ligeså flydende som saucen til andestegen.
Vor generation, # 1 og undertegnede, vil nok fastholde, at julen begynder 1. søndag i Advent
og slutter ved Hellig Tre Konger.
Julen begynder for mange allerede i oktober, hvor storcentrene er pyntet med nisser
og gran, og nytårspynten er allerede at finde længe før julen er forløbet.
Venlig hilsen
SuneChr
som holder af julen, - men med måde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2021 af SuneChr

Vi kan nu glæde os til den kommende jul, 2022, som er den længst mulige med 41 dage.
Den vil igen indtræffe i 2033.
Den korteste jul vil indtræffe 2023 med 35 dage.


Skriv et svar til: integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.