Fysik

HVORFOR I POTENS?

28. december 2021 af yyyyyyyyyyyy - Niveau: B-niveau

Opgave c gør mig sur. Jeg forstår ikke hvorfor man siger 10*10^-6, hvor kommer det minus 6 fra, når man skal finde 'r'. ?


Svar #1
28. december 2021 af yyyyyyyyyyyy

svar


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{Underskud:}&Q=C\cdot U=\left ( 1.25\cdot 10^{-5}\cdot 10^{-6}\;\frac{C}{V} \right )\cdot \left ( 60\cdot 10^{-3}\;V \right )=7.5\cdot 10^{-13}\;C\\\\ \textbf{b)}\\&\textup{Antal mol }K^+\textup{:}&N=\frac{\frac{7.5\cdot 10^{-13}\;C}{1.602\cdot 10^{-19}\;C}}{6.022\cdot 10^{23}\;mol^{-1}}=7.7742\cdot 10^{-18}\;mol\\\\&K^+\textup{-indhold i cellen:}&2\cdot \left (\frac{4\pi}{3}\cdot \left ( 10\cdot 10^{-6}\,m \right )^3 \right )\cdot \left ( 10^3\;\frac{L}{m^3} \right )\cdot \left ( 70\cdot 10^{-3}\;\frac{mol}{L} \right )=5.8643\cdot 10^{-13}\;mol\\\\ \textbf{c)}\\&\textup{Procent:}&\frac{7.7742\cdot 10^{-18}\;mol}{5.8643\cdot 10^{-13}\;mol}\cdot 100\%=0.001326\%=1.3(26)\cdot 10^{-3}\,\% \end{array}


Svar #4
28. december 2021 af yyyyyyyyyyyy

hvor får du alt i linje b fra samt hvorfor ganger man med 10^-6

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll}&& 1\;\mu m=10^{-6}\;m\\\\&\textup{hvoraf:}& 1=10^{-6}\;\frac{m}{\mu m}&\\\\&\textup{samt:}\\&& 10\;\mu m=10\cdot 1\;\mu m=10\cdot \left (10^{-6}\;\frac{m}{\mu m} \right )\mu m=10^{-5}\;m \end{array}


Svar #6
28. december 2021 af yyyyyyyyyyyy

Hvad med resten af ligningen, det er tal der ikke står nogle steder. dem i nævneren

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. december 2021 af mathon

         \small \begin{array}{llllll} K^+\textup{ har ladningen:}&1.602\cdot 10^{-19}\;C\\\\ \textup{Antal }K^+\textup{:}&\frac{7.5\cdot 10^{-13}\;C}{1.602\cdot 10^{-19}\;\frac{C}{K^+}}=4.68165\cdot 10^6\;K^+\\\\ 1\;mol=6.022\cdot 10^{23}\\\\ \textup{Antal mol }K^+\textup{:}&\frac{4.68165\cdot 10^6\;K^+}{6.022\cdot 10^{23}\;\frac{K^+}{mol}}=7.7742\cdot 10^{-13}\;mol \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. december 2021 af mathon

det er tal, der ikke står nogen steder - men er basisviden i 3.g.


Skriv et svar til: HVORFOR I POTENS?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.