Matematik

Køb af en elscooter og Biler, fart og CO2-udledning

08. januar 2022 af Mohsann - Niveau: 9. klasse

Hej 

Jeg har brug hjælp til 2 spørgsmål som jeg har brugt rigtig lang tid på.

Isabell beslutter sig for at købe den grønne elscooter til 12348 på afbetaling. Hun skal ud over prisen betale et engangsgebyr på 399 kr og et månedligt gebyr på 33 kr. Isabell skal aftale med forretningen hvor lang tid hun vil bruge på afbetalingen. Hun skal ikke betale renter.

Isabell skal betale det samme beløb hver måned i den periode, hun betaler af på elscooteren.

1.4 Hvor få måneder kan Isabell nøjes med at bruge på at betale elscooteren hvis hun kan betale 400 kr om måneden ud over engangsgebyret?

5.3 Undersøg hvilken fart bilen skal køre med for at udlede mindst CO2 pr. kørt kilometer ifølge modellen.

Mange tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2022 af ringstedLC

1.4 Opstil en ligning:

\begin{align*} x\cdot \textup{afdrag} &= \textup{samlet pris}+x\cdot \textup{mdl. gebyr} \\ &= \bigl(\textup{pris}+\textup{engangsgebyr}\bigr)+x\cdot \textup{mdl. gebyr} \\ x &=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2022 af ringstedLC

5.3 Tegn grafen og bestem dens toppunkt.

PS. Kun én opgave pr. tråd!


Svar #4
08. januar 2022 af Mohsann

hvad skal ligningen for grafen være?

Det er det der driller.


Svar #5
08. januar 2022 af Mohsann

Hvis jeg skriver det ind på Geogebra er toppunktet 70.

Er det så svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2022 af ringstedLC

#4 og #5:

\begin{align*} T_f= (70,120)&\Rightarrow x=70=\textup{optimal fart} \\ &\Rightarrow y=120=\textup{udledt CO}_2 \textup{ v. optimal fart} \end{align*}

det vil sige, at alle andre værdier for fart giver en større udledning pr. km.


Svar #7
08. januar 2022 af Mohsann

Ok tusind tak men jeg kunne slet ikke forstå opgave 1.4


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2022 af ringstedLC

#7: Find størrelserne i opgaveteksten, indsæt og løs ligningen.

Bemærk: Resultatet rundes op til nærmeste hele antal mdr. uanset decimaler, da hele gælden skal betales tilbage.


Skriv et svar til: Køb af en elscooter og Biler, fart og CO2-udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.