Matematik

Find x/ubekendt

08. januar 2022 af agurkmedtomat - Niveau: 9. klasse

Nogen der kan hjælpe, hvad det betyder at x er ved siden af et tal i en ligning

eks 

8x - 9 + 10 = ?

Hvis X er ved siden af et tal, betyder det at det ubekendte skal ganges med det tal, den er ved siden af? Eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2022 af ringstedLC

Ja, det er et eksempel på "matematisk dovenskab":

\begin{align*} 8x &= 8\cdot x \\ \textup{ligesom }8\,\textup{\ae bler} &= 8\cdot \textup{\ae bler} \end{align*}


Svar #2
08. januar 2022 af agurkmedtomat

#1

Ja, det er et eksempel på "matematisk dovenskab":

\begin{align*} 8x &= 8\cdot x \\ \textup{ligesom }8\,\textup{\ae bler} &= 8\cdot \textup{\ae bler} \end{align*}

Tak for hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2022 af SuneChr

# 0
På matematisk sprog, har vi:
8x
8 er koefficient til x
En koefficient er en konstant, 8, der lægger sig til den variable, x. 
BEMÆRK: Det er kun for multiplikation, gange, at gangeprikken må udelades.    


Skriv et svar til: Find x/ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.