Matematik

indre vækstrate

11. januar 2022 af middagsblomst (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvis jeg aflæser den indre vækstrate i en logistisk forskrift til r=0.0034657 betyder det så at fx en kaninpopulation vokser med 0.35% pr tidsenhed? eller betyder det at kaninpopulationen når maksimum for sin vækst med en vækstrate på 0.35% pr tidsenhed?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2022 af PeterValberg

Prøv lige at skrive den logistiske forskrift

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2022 af mathon

Du fik svar i 
                                   https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2033999#2034079

Det gentages her:
                                   a er en proportionalitetsfaktor og ikke en fremføringsfaktor
                                   som i
                                                  \small \begin{array}{lllllll}&& f(x)=b\cdot a^x\\\textup{hvor}\\&& f(x+1)=b\cdot a^{x+1}=b\cdot a^x\cdot a=f(x)\cdot a\\\\ \textup{og}&&\textup{den del af }a,\textup{ der afviger fra }1\textup{ er v\ae ksten}\\\\&& a=1+r\\\\&&r=a-1 \end{array}

                    


Svar #3
11. januar 2022 af middagsblomst (Slettet)

#1

Prøv lige at skrive den logistiske forskrift

N(t) = 500 / 1 + 498 * e0.0034657 * 500 * t


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. januar 2022 af SuneChr

# 3
Eksponenten til e skal være negativ.
Væksten er ikke 0,0034657 men     e^{-500\cdot 0,0034657}=0,176779...


Skriv et svar til: indre vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.