Kemi

Små kemi opgaver

11. januar 2022 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Hej jeg har nogle problemmer med følgende opgaver:

1) Use standard entropies and heats of formation to calculate ΔG°f for
    a) cadmium(II) chloride (s).

2) It has been proposed that wood alcohol, CH3OH, a relatively inexpensive fuel to produce, be decomposed to produce methane. Methane is a natural gas commonly used for heating homes. Is the decomposition if wood alcohol to methane and oxygen thermodynamically feasible at 25°C and 1 atm?

3) Discuss the effect of temperature change of the spontaneity of the following reactions at 1 atm:
    a) Al2O3 (s) + 2Fe (s) ------> 2Al (s) + Fe2O3 (s)
                       ΔH°=851,4 kJ;     ΔS°=38,5 J/K

      At what temperature does ΔG° become zero for each reactions. Explain the significance of your answers.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{1)}\\&& CdCl_2\,_{\textit{(s)}}\textup{:}\\&&& &\Delta {H_f}^\Theta =-391.5\;\frac{kJ}{mol}\qquad \Delta {S_f}^\Theta =0.1153\;\frac{kJ}{mol\cdot K}\\\\&&& &\Delta {G_f}^\Theta =-391.5\;\frac{kJ}{mol}-\left (298.15\;K \right )\cdot \left (0.1153\;\frac{kJ}{mol\cdot K} \right )=-425.877\;\frac{kJ}{mol} \end{array}


Svar #2
11. januar 2022 af Lise123Lise

Tak! Er det også muligt at få lidt hjælp til de 2 andre opgaver? (:


Svar #3
11. januar 2022 af Lise123Lise

Eller bare give et hint til hvilke formler der skal benyttes?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{2)}\\&& 2\,CH_3OH\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow\;2\,CH_4\,_{\textit{(g)}}\;+\;O_2\,_{\textit{(g)}}\;\\\\&&\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \begin{array}{|l|c|c|} \hline \, \, \, \, \textup{stof}&\Delta {H_m}^\Theta &{S_m}^\Theta\\ \hline CH_3OH&-201\;\frac{kJ}{mol}&0.240\;\frac{kJ}{mol\cdot K}\\ \hline CH_4&-75\;\frac{kJ}{mol}&0.186\;\frac{kJ}{mol\cdot K}\\ \hline O_2&0&0\\ \hline \end{array}\\\\ & &\Delta {G_f}^\Theta =2\cdot \left ( -75\;\frac{kJ}{mol} \right )+2\cdot\left ( 298.15\;K \right ) \left ( 0.186\;\frac{kJ}{mol\cdot K} \right )-\left ( 2\cdot \left ( -201\;\frac{kJ}{mol} \right )+2\cdot\left ( 298.15\;K \right ) \left ( 0.240\;\frac{kJ}{mol\cdot K} \right) \right )=\\\\&&\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; -85.720\;\frac{kJ}{mol}\\ \textup{hvoraf}\\ \textup{ses, at}&&\textup{ovenst\aa ende reaktion forl\o ber spontant ved 25}\degree C\textup{ og 1 atm.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{3)}\\& \textbf{a)}\\&& Al_2O_3 \,_{\textit{(s)}}\;+\; 2\,Fe\,_{\textit{(s)}}\; \longrightarrow\; 2\,Al\,_{\textit{(s)}} + Fe_2O_3\,_{\textit{(s)}}\\\\\\&& \Delta {H_m}^\Theta =851.4 \frac{kJ}{mol}\qquad {S_m}^\Theta =0.0385\; \frac{kJ}{mol\cdot K}\qquad \textup{er forkerte}\\\\\textup{da}&& \Delta {G_m}^\Theta = \Delta {H_m}^\Theta-T\cdot {S_m}^\Theta>0\\\\&& \end{array}


Skriv et svar til: Små kemi opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.