Kemi

Kemi syrer/baser

13. januar 2022 af Aniie3345 - Niveau: B-niveau

Hej sidder fast i disse to opgaver kan nogle hjælpe???

opagve 3. Tegn en skitse af titreingskurven på baggrund af Pks værdierne begrund dit svar?

- De omtalte pks værdier er følgende: H3Cit :3,13, H2Cit-: 4,76 og HCit2-: 6,40

ved ikke helt hvorda jeg skal skitsere en titreringskruve ud fra de værdier og hvordan kan man begrunde det?

så er det også dette spm; 

4. Opskriv reaktionsskema for den reaktion, som er sket når ækvivalenspunktet nåes

Håber virkelig der er nogle der vil hjælpe, vil virkelig gerne forstå det


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2022 af mathon

Du skal vide, hvor mange mL NaOH (Vo) der er anvendt ved ækvivalenspunktet.

Derefter kan du afbilde pH som en funktion af tilsat mL base (V):

                  \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right )\qquad 0<V<V_o

med skiftende pKs.
 


Svar #2
13. januar 2022 af Aniie3345

Hvordan finder jeg ud af hvor mange mL NaOH (vo) der er i ækvivalenspunktet. Og kan du måske forklare hvad du mener med formlen du har sat ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2022 af mathon

Du behøver ikke eksakt at kende Vo.

Lad os f.eks. antage, at Vo = 40.7 mL.

Indtegn nu:
                         \small \begin{array}{llllll} pH=3.13+\log\left ( \frac{x}{40.7-x} \right )\\\\ pH=4.76+\log\left ( \frac{x}{40.7-x} \right )\\\\ pH=6.40+\log\left ( \frac{x}{40.7-x} \right )\\\\ \end{array}
                               


Skriv et svar til: Kemi syrer/baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.