Matematik

Højden af en cylinder

15. januar 2022 af IronNuttelai - Niveau: 8. klasse

Hejsa.

Jeg har fået at vide at en cylinder har et rumfang på 3015,929cm2 og en radius på 8cm. Hvad er højden?

Nogle der kan hjælpe?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2022 af Quarr

Du kan isolere h i formlen for at finde rumfanget for en cylinder.

V_{cylinder}=\pi\cdot r^2\cdot h

- - -

Ja

 


Svar #2
15. januar 2022 af IronNuttelai

Kan du give et eksempel?


Svar #3
15. januar 2022 af IronNuttelai

undksyld havde ikke set du havde sendt formlen


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2022 af Quarr

h=\frac{V_{cylinder}}{\pi \cdot r^2}

Du kender radius (r) og rumfanget (V) så du kan beregne højden (h) for cylinderen.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2022 af Quarr

h=3015,929 cm3/π·82= ?cm

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2022 af ringstedLC

#0: Enheden på rumfang skal være rigtig for at give det korrekte resultat:

\begin{align*} V_\textup{cyl} &= \pi\cdot r^2\cdot h \\ \frac{V_\textup{cyl}}{\pi\cdot r^2} &= \frac{\cancel{\pi\cdot r^2}\cdot h}{\cancel{\pi\cdot r^2}} \\ h &= \frac{V_\textup{cyl}}{\pi\cdot r^2} \\ h &= \frac{3015.929\,\textup{cm}{\color{Red} ^3}}{\pi\cdot \bigl(8\,\textup{cm}\bigr)^2} =\frac{3015.929}{\pi\cdot 8^2} \cdot \frac{\textup{cm}\cdot \textup{cm}\cdot \textup{cm}}{\textup{cm}\cdot \textup{cm}} =\frac{3015.929}{\pi\cdot 64}\,\textup{cm} \end{align*}


Skriv et svar til: Højden af en cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.