Matematik

Bestem residual plot

29. januar 2022 af laerke49 - Niveau: C-niveau

Jeg har fået et spørgsmål i min aflevering der giver ingen mening i mit hoved, spørgsmålet er vedhæftet. Håber der er en sød sjæl der vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2022 af peter lind

Så vidt jeg kan se er dine x værdier x = 2, 3, 4 ...

Så skal du plotte (2, y2-f(2),  (3,y3- f(3) ,  (4, y4-f(2) , o.s.v hvor yi er dine målte y værdier


Svar #2
29. januar 2022 af laerke49

#1

Så vidt jeg kan se er dine x værdier x = 2, 3, 4 ...

Så skal du plotte (2, y2-f(2),  (3,y3- f(3) ,  (4, y4-f(2) , o.s.v hvor yi er dine målte y værdier

skal jeg plotte dem alle sammen i den sammen, for at finde residualplottet for P?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2022 af Christianfslag

#2
#1

Så vidt jeg kan se er dine x værdier x = 2, 3, 4 ...

Så skal du plotte (2, y2-f(2),  (3,y3- f(3) ,  (4, y4-f(2) , o.s.v hvor yi er dine målte y værdier

skal jeg plotte dem alle sammen i den sammen, for at finde residualplottet for P?

Ja. Residualplottet viser afvigelsen for hvert enkelte punkt relativt til regressionslinjen.


Svar #4
29. januar 2022 af laerke49

#3
#2
#1

Så vidt jeg kan se er dine x værdier x = 2, 3, 4 ...

Så skal du plotte (2, y2-f(2),  (3,y3- f(3) ,  (4, y4-f(2) , o.s.v hvor yi er dine målte y værdier

skal jeg plotte dem alle sammen i den sammen, for at finde residualplottet for P?

Ja. Residualplottet viser afvigelsen for hvert enkelte punkt relativt til regressionslinjen.

Okay, tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2022 af Anders521

Bemærk, at der efterspørges om et enkelt residual. Der er ingen grund til at udregne alle residualer og dermed plotte dem i et koordinatsystem. Punktet P har koordinatsættet P(3, 5). Med tallet f(3) =4,3 finder du residualet r3 til punktet P som r3 = 5 - 4,3.  


Svar #6
29. januar 2022 af laerke49

#5

Bemærk, at der efterspørges om et enkelt residual. Der er ingen grund til at udregne alle residualer og dermed plotte dem i et koordinatsystem.

Hvad hedder så de jeg skla plotte?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2022 af ringstedLC

De røde punkter er residualplottet. Residualet for P er længden af resP

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. januar 2022 af Anders521

#6 Du skal ikke plotte, men bestemme.


Svar #10
29. januar 2022 af laerke49

#9

#6 Du skal ikke plotte, men bestemme.

Er forvirret, hvordan gør jeg så det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. januar 2022 af ringstedLC

#10: Se på figuren i #8:

\begin{align*} \left | res_P \right | &= 5-f(3) \\&=5-\left (0.7\cdot 3+2.2 \right ) \\ \left | res_P \right | &= \;?\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. januar 2022 af AMelev

Ad #11

Se din formelsamling side 21 (123)
Punktet P har koordinaterne (x,y) = (3,5), så residualet y - f(x) er derfor 5 - f(3) i punktet P.


Skriv et svar til: Bestem residual plot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.