Matematik

Bestem ligning for tangenten til funktionens graf

01. februar 2022 af Frejace - Niveau: B-niveau

Hej derude, er der en som kan hjælpe mig med differentialregning og tangentens ligning ud fra dette spørgsmål? Tak!

Lad funktionen f være bestemt ved f(x)=2x^4*\sqrt{x}

a) Bestem ligningen for tangenten til funktionens grad i i punktet (1,f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2022 af Viderekem (Slettet)

Først definerer du funktionen og dernæst bestemmer du tangentens ligning :) Vha et cas-værktøj :)


Svar #2
01. februar 2022 af Frejace

Tak "viderekem", men det er desværre uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2022 af Anders521

#0 Har du skrevet opgaven korrekt af? Ligningen for en tangent i punktet P(x0. f(x0)) er                                                                                                           y = f '(x0)·(x - x0) + f(x0).                                                                  I dit tilfælde er x0 = 1, så du skal beregne tallene f(x0) og f '(x0).  Bemærk, at faktorerne x4 og √x kan tilsammen skrives som x9/2. Altså kan din funktion f omskrives med forskriften f(x) = 2x9/2.


Svar #4
01. februar 2022 af Frejace

Okay tusindt tak Anders!


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangenten til funktionens graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.