Matematik

Beregn vinkler

02. februar 2022 af Jesper2500 - Niveau: A-niveau

Beregn vinklerne i

ΔABCΔ , når siderne opgives til 

a= 12, b= 17 og c= 22 

a= 2,3,b = 4,6 og c = 5,9 

a = 46,23, b = 31,60?og c = 57,61 

b) 

ΔABCΔ er C=79 grader og B=13 grader og a = 5. Find A, b og c. 

c) 

Beregn de ubekendte stykker i ΔABCΔ , når det er givet, at

A=41 grader, b=3.41 og c = 5,83 

c=72, B=48 grader?og a = 68 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2\cdot b\cdot c} \right )\\\\&& B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2\cdot a\cdot c} \right )\\\\&& C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2\cdot a\cdot b} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2022 af ThaHawk

Mht. a)

Så burde du kunne regne resten selv:


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& A=180\degree-\left ( B+C \right )\\\\&& b=\sin(B)\cdot \frac{a}{\sin(A)}\\\\&& c=\sin(C)\cdot \frac{a}{\sin(A)} \end{array}

             


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c}_1\textup{)}\\&& a=\sqrt{b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \cos(A)}\\\\&& B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2\cdot a\cdot c} \right )\\\\&& C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2\cdot a\cdot b} \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{c}_2\textup{)}\\&& b=\sqrt{a^2+c^2-2\cdot a\cdot c\cdot \cos(B)}\\\\&& A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2\cdot b\cdot c} \right )\\\\&& C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2\cdot a\cdot b} \right ) \end{array}


Svar #6
02. februar 2022 af Jesper2500

tusind tak, i er bare nogle legender hahah


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2022 af PeterValberg

Du kan eventuelt kontrollere dine resultater vha. denne hjemmeside < LINK >
Ud over resultater og et billede af trekanten, får du også vist beregninger :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: Beregn vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.