Matematik

Bestemme k i en parameterfremstilling

05. februar 2022 af Arbejdshesten - Niveau: A-niveau

Med hensyn til opgave d)

Jeg har indsat B værdierne ind i x, y og z i parameterfremstillingen på CAS.

Men kan ikke få den til at solve det, og har undersøgt på nettet.
Skal man isolere k?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du har to ubekendte, nemlig t og k.

En 3D-vektorligning er faktisk tre almindelige ligninger. De to første (x og y) indeholder ikke k, så dem kan du bruge til at finde t. Den fundne værdi indsætter du så i z-ligningen og finde k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2022 af ringstedLC

d) Prøv med hovedregning:

\begin{align*} y_B=4 &= 0+t\cdot 4 \\ \Rightarrow t &= \;? \\ z_B=9 &= k+t\cdot 5 \\\Rightarrow k &= \;? \end{align*}


Svar #4
06. februar 2022 af Arbejdshesten

Så k-værdien må være 4 og t-værdien 1? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2022 af ringstedLC

#4: Det er to 1. gradsligninger med to ubekendte...

Du virker noget usikker; sæt talparret ind i forskriften for l, kontroller din løsning og sov godt.


Svar #6
06. februar 2022 af Arbejdshesten

Det må være rigtigt, fordi:
Yb = 0 + 1 • 4 = 4
Zb = 1 • 5 + 4 = 9

Skriv et svar til: Bestemme k i en parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.