Fysik

Det skrå kast - opgaver

06. februar 2022 af RoniTem14 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, Jeg har haft nogle problemer med opgave b og c.

a) y(t)=Sin(90)*20m/s-1/2*9.82m/s^2 = 15.09m

Opgaven er vedhæftet posten.


Svar #1
06. februar 2022 af RoniTem14

k


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2022 af mathon

Uden luftmodstand
gælder:
                                  \small \begin{array}{lllll}\small\textbf{b)}\\&& \large y=&\frac{-g}{2\cdot {v_o}^2\cdot \cos^2(\alpha)}\cdot x^2+\tan(\alpha)\cdot x\\\\&& y=&\frac{-9.82\;\frac{m}{s^2}}{2\cdot \left ( 20.0\;\frac{m}{s} \right )^2\cdot \cos^2(24.5\degree)}\cdot (12\;m)^2+\tan(24.5\degree)\cdot (12\;m)=\\\\&&&&\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 3.3\;m \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}\small\textbf{c)}\\&& \large y=\frac{-g\cdot x^2}{2\cdot {v_o}^2}\cdot \left ( 1+\tan^2(\alpha) \right )+\tan(\alpha)\cdot x\\\\&& 0=\frac{-\left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ((4.4+4.1)\;m \right )^2}{2\cdot \left ( 20.0\;\frac{m}{s} \right )^2}\cdot \left ( 1+\tan^2(\alpha) \right )+\tan(\alpha)\cdot x\\&\textup{uden enheder:} \\&& 0=-0.886869\cdot \left (1 +\tan^2(\alpha) \right )+(4.4+4.1)\cdot \tan(\alpha)\\\\&& -0.886869\cdot\tan^2(\alpha)+8.5\cdot \tan(\alpha)=0\qquad 0<\alpha <90\degree\\\\&& \tan(\alpha)\cdot \left (-0.886869\cdot\tan(\alpha) +8.5 \right )=0\\\\&& \tan(\alpha)=\frac{8.5}{0.886869}=9.58428\\\\&& \alpha=\tan^{-1}\left (9.58428 \right )\\\\\\&& \alpha=84.0\degree \end{array}


Svar #5
06. februar 2022 af RoniTem14

#4

Jeg forstår ikke helt, hvordan du kan udskifte cos med 1+tan ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2022 af mathon

#5            

                  \small \small \begin{array}{llllll}&& \small \cos(\alpha)\, \, \, \textup{ er \textbf{ikke} udskiftet med \, \, }1-\tan(\alpha)\\ \textup{men}\\&& \large \frac{1}{\cos^2(\alpha)}=\frac{\cos^2(\alpha)+\sin^2(\alpha)}{\cos^2(\alpha)}=1+\frac{\sin^2(\alpha)}{\cos^2(\alpha)}=1+\left ( \frac{\sin(\alpha)}{\cos(\alpha)} \right )^2=1+\tan^2(\alpha) \end{array}


Skriv et svar til: Det skrå kast - opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.