Matematik

Lad f og g være givet ved

10. februar 2022 af pringels123 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg håber på lidt forklaring af opgaven, fordi ligninger i ikke er min stærke side, på forklaringerne gerne være lidt detaljeret. Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. februar 2022 af Anders521

#0 Med f(x) = g(x) menes der x2 + 2x + 1 = -2x- 4x - 4. Denne ligning skal løses mht. x, dvs. du skal finde ud af hvilke(n) tal x kan antage således, at højre- og venstresiden af ligningen bliver det samme. Du kan løse ligningen enten i hånden eller via et CAS-værktøj f.eks. TI-Nspire, GeoGebra, Maple, Wordmat osv..


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. februar 2022 af SauIGoodman

Som supplerende til min navnebrors brugbare kommentar, så kan du med fordel omforme x^2+2x-1=-2x^2-4x-4 til formen ax^2+bx+c=0 som er en sædvanlig andengradsligning. Prøv at ryk lidt rundt på det, og se om ikke du kan omforme til 3x^2+6x+3=0.

Hint: Dividér med 3 på begge sider, så bliver den nemmere at løse i hånden!

NB: Det ser ud til at CodeCogs LaTeX er nede...


Skriv et svar til: Lad f og g være givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.