Kemi

Beregn aktuelle koncentrationer i en mættet opløsning ved 25 grader

12. februar 2022 af Omar95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder fast i en opgave som forhindrer mig at løse den næste opgave. Har brug for hjælp.

Opløselighedsproduktet, Ko, for calciumsulfat er 4,93\cdot 10^-^5 M^2 ved 25 grader.

b) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og SO42- i en mættet opløsning af calciumsulfat ved 25 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}&& \left [ Ca^{2+} \right ]\cdot \left [ S{O_4}^{2-} \right ]=4.93\cdot 10^{-5}\;M^2\\ \textup{kaldes den mol\ae re}\\\textup{opl\o selighed af }CaSO_4\\\textup{\textbf{s} haves:}\\&& s\cdot s=4.93\cdot 10^{-5}\;M^2\\\\&&s=\left (4.93\cdot 10^{-5}\;M^2 \right )^{\frac{1}{2}}=0.007021\;M \\ \textup{Den aktuelle koncentration-}\\ \textup{af }\left [ Ca^{2+} \right ]\textup{ og }\left [ S{O_4}^{2-} \right ]\textup{:}\\&& \left [ Ca^{2+} \right ]=\left [ S{O_4}^{2-} \right ]=0.007021\;M \end{array}


Svar #2
12. februar 2022 af Omar95 (Slettet)

#1

\small \begin{array}{llllll}&& \left [ Ca^{2+} \right ]\cdot \left [ S{O_4}^{2-} \right ]=4.93\cdot 10^{-5}\;M^2\\ \textup{kaldes den mol\ae re}\\\textup{opl\o selighed af }CaSO_4\\\textup{ \textbf{s} haves:}\\&& s\cdot s=4.93\cdot 10^{-5}\;M^2\\\\&&s=\left (4.93\cdot 10^{-5}\;M^2 \right )^{\frac{1}{2}}=0.007021\;M \end{array}\small \begin{array}{llllll}&& \left [ Ca^{2+} \right ]\cdot \left [ S{O_4}^{2-} \right ]=4.93\cdot 10^{-5}\;M^2\\ \textup{kaldes den mol\ae re}\\\textup{opl\o selighed af }CaSO_4\\\textup{\textbf{s} haves:}\\&& s\cdot s=4.93\cdot 10^{-5}\;M^2\\\\&&s=\left (4.93\cdot 10^{-5}\;M^2 \right )^{\frac{1}{2}}=0.007021\;M \end{array}

\small \begin{array}{llllll}&& \left [ Ca^{2+} \right ]\cdot \left [ S{O_4}^{2-} \right ]=4.93\cdot 10^{-5}\;M^2\\ \textup{kaldes den mol\ae re}\\\textup{opl\o selighed af }CaSO_4\\\textup{\textbf{s} haves:}\\&& s\cdot s=4.93\cdot 10^{-5}\;M^2\\\\&&s=\left (4.93\cdot 10^{-5}\;M^2 \right )^{\frac{1}{2}}=0.007021\;M\\ \textup{De aktuelle koncentra-}\\ \textup{tioner af }Ca^{2+}\textup{ og }S{O_4}^{2-}\textup{:} \\&&\left [ Ca^+ \right ]=\left [ S{O_4}^{2-} \right ]=0.007021\;M \end{array}

Tak... troede ikke det var så simpelt, men det var det vidst!


Svar #3
12. februar 2022 af Omar95 (Slettet)

#1

Har fået lavet opgave c og d (se billede), men er ikke sikker på om jeg har beregnet rigtigt. Den jeg er mest usikker på er opgave d...  ignorér at reaktionsbrøken står som K... det er en fejl


Svar #4
12. februar 2022 af Omar95 (Slettet)

Opgaverne er blevet løst.

Skriv et svar til: Beregn aktuelle koncentrationer i en mættet opløsning ved 25 grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.