Matematik

Forstå ikke opgaven om biavl, kan nogen hjælpe?

18. februar 2022 af Tariss - Niveau: 10. klasse

Har en 10.klasses matematik opgave, som skal afleveres idag, men forstå ikke den sidste opgave, der er en tabel med antal medlemmer i Danmarks biavler forening tilbage til 1946 og så står der : 

"Illustrer og beskriv statitisk udviklingen i antal medlemmer i Danmarks Biavlerforening igennem tiderne"

I vedhæftet fiil er opgaven, og det er opgave 6

Vedhæftet fil: Kopi af Regneark biavl.xlsx

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2022 af ringstedLC

Opgave 6: Illustrer tabellen ved at tegne et "diagram". Beskriv kurven i stedet for tabellen; det er nemmere.


Svar #2
18. februar 2022 af Tariss

Mange tak for det, dett vil jeg gøre, så var det joikke så svært


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2022 af ringstedLC

Iøvrigt...

Opgave 2.2: 

\begin{align*} Besparelse &= Pris_\textup{enkeltvis}-Pris_\textup{starts\ae t} \\ Besparelse_\% &= \frac{Besparelse\cdot 100}{Pris_\textup{enkeltvis}}\,\% \;{\color{Red} \neq }\;\frac{Pris_\textup{enkeltvis}}{Pris_\textup{starts\ae t}}-1\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2022 af ringstedLC

Opgave3.4: Din tegning skal være 4 (ikke 2) gange originalen.

3.5: Når dimensionerne er 4 gange så store bliver arealet:

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2022 af ringstedLC

Opgave 5: Jeg tror, dine beregninger er forkerte. Vedhæft et godt billede af opgaveteksten.

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2022 af ringstedLC

Opgave 4.1: 

\begin{align*} \textup{Etikettens andel}_\% &= \frac{A_\textup{etik.}\cdot 100}{A_\textup{glas}}\,\% \end{align*}

4.2: 

\begin{align*} V_\textup{cyl.}=\pi\cdot r^2\cdot h\Rightarrow h &= \frac{V_\textup{cyl.}}{\pi\cdot r^2} \\ h &= \frac{400}{\pi\cdot r^2}=10.4\,(\textup{cm}) \end{align*}

4.3:

\begin{align*} O_\textup{cyl.} &= A_\textup{bund}\cdot A_\textup{kr.\,flade} \\ &= \pi\cdot r^2+2\cdot \pi\cdot r\cdot h \\&=\pi\cdot r\cdot (r+2h) \;{\color{Red} \neq }\;2\cdot \pi\cdot r\cdot (r+h) \end{align*}


Svar #7
18. februar 2022 af Tariss

#1

Opgave 6: Illustrer tabellen ved at tegne et "diagram". Beskriv kurven i stedet for tabellen; det er nemmere.

#5

Opgave 5: Jeg tror, dine beregninger er forkerte. Vedhæft et godt billede af opgaveteksten.

Vedhæftet fil:2022-02-18.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2022 af ringstedLC

Opgave 5.2: Du kan bruge:

\begin{align*} y(t-t_0) &= y(t_0)\cdot (1+\textup{tilv\ae kst})^{t-t_0}\;,\;\textup{tilv\ae kst}=\frac{\textup{tilv\ae kst}_\%}{100} \\ y(9-5) &= y_{\,5}\cdot (1+1.6)^{9-5} \\ y(4) &= 3.4\cdot (1+1.6)^4 =\;?\,(\textup{mg}) \end{align*}

(Se eventuelt https://en.wikipedia.org/wiki/Honey_bee_life_cycle#Development for kontrol)

som du korrekt gør i 5.3:

\begin{align*}y_{\,5} &= \frac{3600}{(1+1.6)^4}=78.78\,(\textup{g}) \\ y_{\,5} &= \frac{y_{\,9}}{(1+1.6)^{9-5}} \\ y(t_0) &= \frac{y(t-t_0)}{(1+\textup{tilv\ae kst})^{t-t_0}} \\ y(t-t_0) &= y(t_0)\cdot (1+\textup{tilv\ae kst})^{t-t_0} \\ \end{align*}

Bemærk: "Så pludser vi" ikke noget. "Vi" lægger sammen eller adderer. Og "vi" trækker fra eller subtraherer.


Skriv et svar til: Forstå ikke opgaven om biavl, kan nogen hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.