Matematik

Beregning af a-værdien

20. februar 2022 af Moehy - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke forstå denne her del af regnestykket...

Hvor går -a henne? Hvorfor forsvinder -a når man sætter x2 og x1 i parantese?

Kan nogen forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2022 af mathon

Du sætter en fælles faktor uden for parentes.


Svar #2
20. februar 2022 af Moehy

#1

Du sætter en fælles faktor uden for parentes.

Jeg kan ikke forstå det :(

Kan du uddybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2022 af jl9

#2 prøv og gøre det baglæns. gang udtrykket nedenfor ud af parantesen, og se hvad det bliver:

a(x2-x1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2022 af mathon

      \small \begin{array}{llllll} a\cdot \left ( x_2-x_1 \right )=a\cdot x_2-a\cdot x_1\quad \textup{brugt fra h\o jre mod venstre}\\\\ a\cdot x_2-a\cdot x_1=a\cdot \left ( x_2-x_1 \right ) \end{array}


Svar #6
20. februar 2022 af Moehy

#4

#2 prøv og gøre det baglæns. gang udtrykket nedenfor ud af parantesen, og se hvad det bliver:

a(x2-x1)

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2022 af jl9

#6

Udtrykket hedder a*(x2-x1). Så man ganger a med alle led som står inde i parantesen


Svar #8
20. februar 2022 af Moehy

#7

#6

Udtrykket hedder a*(x2-x1). Så man ganger a med alle led som står inde i parantesen

a * x2 = ax2

a * x1 = ax1

ax2 - ax1

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2022 af mathon

   Ja.


Skriv et svar til: Beregning af a-værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.