Matematik

vektore

22. februar 2022 af matulde1 - Niveau: B-niveau

bestem koordinatsættet til skæringpunktet mellem m og l

hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2022 af mathon

det er 

l: 2x+3y=-1

m: -x+2y=4


Svar #2
22. februar 2022 af matulde1

hvordan bestemmer  jeg så den spidse vinkel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} && I\textup{:}&2x+3y=-1\\&& II\textup{:}&-x+2y=4\\\\&& I\textup{:}&2x+3y=-1\\&& II\cdot 2\textup{:}&\! \! \! \! \! \underline{-2x+4y=\: \: \: \: 8}\\\textup{addition:}&&&\; \; \; \; \; \; \; \; \; 7y=\; \; \; 7\quad _{\textup{osv}} \end{array}


Svar #4
22. februar 2022 af matulde1

det forsår jeg godt nok ikke meget af haha 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2022 af mathon

                   \small \begin{array}{lllllll} \textup{solve}\left ( 2x+3y=-1\;\: and\; -x+2y=4,x,y \right ) \end{array}


Svar #6
22. februar 2022 af matulde1

men hvis jeg sætter det ind i nspire så kan den ikke genkende ligningen 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2022 af mathon

Prøv igen uden tastefejl.     (evt. DelVar x,y,t)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2022 af mathon

                   \small \begin{array}{lllllll} \cos\left ( v_{\textup{spids}} \right )=\frac{\textup{abs}\left ( \textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} 2\\3 \end{bmatrix},\begin{bmatrix} -1\\2 \end{bmatrix} \right ) \right )}{\textup{norm}\left ( \begin{bmatrix} 2\\3 \end{bmatrix} \right )\cdot \textup{norm}\left ( \begin{bmatrix} -1\\2 \end{bmatrix} \right )} \\\\\\ v_{\textup{spids}}=\cos^{-1}\left (\frac{\textup{abs}\left ( \textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} 2\\3 \end{bmatrix},\begin{bmatrix} -1\\2 \end{bmatrix} \right ) \right )}{\textup{norm}\left ( \begin{bmatrix} 2\\3 \end{bmatrix} \right )\cdot \textup{norm}\left ( \begin{bmatrix} -1\\2 \end{bmatrix} \right )} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: vektore

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.