Matematik

Vinkelsum

02. marts 2022 af Fahad2700 - Niveau: 7. klasse

Hej

Jeg har besvær med følgende punkter:

B. Hvilken sammenhæng er der mellem antallet af sider i en polygon, og det mindste antal trekanter den kan deles op i? 

C. Beskriv sammenhængen mellem det mindste antal trekanter en polygon kan deles op i og vinkelsummen i polygonen, når I ved, at vinkelsummen i en trekant er 180°. I kan fx skrive regnestykker, der viser sammenhængen.

Mvh Fahad


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2022 af mathon

i en n-kant:

                     vinkelsum = (n - 2) · 180°

                     n = ((vinkelsum) / 180) + 2
                           


Svar #2
02. marts 2022 af Fahad2700

Hvad er sammenhængen i det her: "   n = ((vinkelsum) / 180) + 2"


Skriv et svar til: Vinkelsum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.