Fysik

Isolering af b i brydningsformlen

09. marts 2022 af ForvirretPige - Niveau: C-niveau

Halløj!

Jeg aner simpelthen ikke, hvordan jeg skal isolere b i brydningsformlen, når der nu er sinus involveret... Er der nogen der kan hjælpe??

Brydningsformlen: Sin(i)/Sin(b) = n2/n1


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2022 af peter lind

sin(b) = sin(i)*n2/n1. b kan du så finde af invsin(b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2022 af Eksperimentalfysikeren

Ikke helt korrekt:

s = sin(i)*n2/n1

b = invsin(s)

invsin kaldes også asin og sin-1. asin læses: "arcussinus". Arcus betyder bue.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2022 af ringstedLC

Trigonometriske funktioner står højere i regnearternes hieraki end division. Derfor må de isoleres først:

\begin{align*} \frac{\sin(i)}{\sin(b)} &= \frac{n_2}{n_1} \\ \sin(b) &= \frac{\sin(i)\cdot {\color{Red} n_1}}{n_2}\;,\;\sin(b)\neq 0 \\ b &= \sin^{-1}\left (\frac{\sin(i)\cdot n_1}{n_2}\right ) \end{align*}


Skriv et svar til: Isolering af b i brydningsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.