Matematik

hvorfor er det ikke en linærfunktion

13. marts 2022 af Hanna98475 - Niveau: C-niveau

jeg er lidt i tvivl om hvorfor dette ikke er en linærfunktiob, men har en ide om at det fordi den ikke stiger lige meget hver gang, kan det passe?
opgaven er vedhæftet 


Svar #1
13. marts 2022 af Hanna98475

U

Svar #2
13. marts 2022 af Hanna98475

Filen

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2022 af Tycoon

Brug formlerne til at finde a og b for en lineær funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2022 af mathon

Hvis funktionstilvæksten pr enhed parallelt med x-aksen ikke er konstant,
er funktionen ikke retlinjet.
Undtagelsen er en ret linje vinkelret på x-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. marts 2022 af StoreNord

Det ikke er en linærfunktion, fordi der er to forskellige hældninger.


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. marts 2022 af Anders521

#0 Om lineær funktioner gælder der, at for en x-tilvækst på h enheder, vil f(x + k) = f(x) + ah. Funktions-værdien f(x) vil altså  ændre sig med ah enheder, hver gang man har en x-tilvækst er på h. Med h = 5 haves en stigning på 200 (= 600 - 400), men efterfølgende stiger funktionsværdien med 201 (= 801 - 600), når der fortsat er x-tilvækst på h = 5 enheder.  Altså er f ikke en lineær funktion.


Skriv et svar til: hvorfor er det ikke en linærfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.