Matematik

Sandsynlighed

14. marts 2022 af Carolinelc - Niveau: A-niveau

Hej

"I terningspillet Meyer kaster man samtidig to terninger. Når den ene af terningerne viser øjentallet 1 og den anden øjentallet 2, kaldes slaget Meyer.

a. Gør rede for, at sandsynligheden for at slå Meyer er 1/18.

I et spil er der 7 deltagere, som spiller en runde, hvor hver spiller slår en gang.

b. Bestem sandsynligheden for, at netop en af dem slår Meyer.

c. Bestem sandsynligheden for, at mindst en af spillerne slår Meyer."

Jeg har virkelig brug for hjælp, jeg har sat med den i noget tid og kan ikke komme frem til noget. Nogle der kan hjælpe?

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2022 af PeterValberg

a) Tænk på, hvor mange mulige udfald, der er ved kast med to terninger
     og sæt det i forhold til antallet af gunstige udfald (dem, der er Meyer)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2022 af PeterValberg

P(\text{Meyer})=\frac{\text{gunstige udfald}}{\text{mulige udfald}}=\frac{2}{36}=\frac{1}{18}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2022 af PeterValberg

b) Du skal have gang i en binomialfordeling

antalsparameter: 7
antal succeser: 1
basissandsynlighed: 1/18

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.