Matematik

Hvordan visualiseres punktet på planet?

17. marts 2022 af Alexzi - Niveau: A-niveau

Jeg har lavet en opgave, men min lærer vil rigtig gerne have, at jeg visualisere opgaven men ved simpelthen ikke hvordan det skal gøres... Hvis nogen vil komme med et bud, ville jeg være en glad mand

Vedhæftet fil: opgave 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2022 af SuneChr

Her er benyttet WolframAlpha
OBS, at (0 , 0 , 0) ligger midt i kassen.
Punktet kan jeg dog ikke få lagt ind i kassen.SP 170320221950.JPG

Vedhæftet fil:SP 170320221950.JPG

Svar #2
17. marts 2022 af Alexzi

Tak Sune, men har dog brug for et hvor punktet også er med.... Ellers tak for din hjælp, god aften


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2022 af SuneChr

Vi kan f.eks. finde tre vilkårlige punkter beliggende på planen og deraf to retningsvektorer


\overrightarrow{\textup{AB}}=\begin{pmatrix} 1\\0 \\-\frac{5}{9} \end{pmatrix}             og         \overrightarrow{\textup{AC}}=\begin{pmatrix} 1\\1 \\-\frac{10}{9} \end{pmatrix}     

krydsproduktet er ensrettet med planens normalvektor.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2022 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2022 af SuneChr

Afstanden er, uden numerisktegnet, negativ, hvilket fortæller os, at punktet ligger "under" planen,
modsat retningen af planens normalvektor.


Skriv et svar til: Hvordan visualiseres punktet på planet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.