Fysik

Varme beregning

24. marts 2022 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, har siddet med følgende opgave i lang tid, nogle der ved hvordan den skal løses, tak på forhånd. Og se gerne vedhæftet fil, da det er opgaven. 

Vedhæftet fil: elkoger.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2022 af Christianfslag

a) Find varmekapaciteten for vand, og så regn for den nødvendige energitilførsel for \Delta T.

b) Der sker energitab til omgivelser. Beregn nyttevirkningen evt.

c) TF = (mv*cv*Tv + mk*ck*Tk)/(mk*ck + mv*cv)


Svar #2
24. marts 2022 af Sofia0294

Hvilken formel er det man skal bruge til a´en?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2022 af ringstedLC

a)

\begin{align*} E &= m\cdot c_v\cdot (100-12)^{\,\circ}\textup{C} \end{align*}


Svar #5
30. marts 2022 af Sofia0294

Hvordan beregner jeg nyttevirkningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2022 af ringstedLC

Den energi du får i a) er sikkert mindre end den som energimåleren viser. Nyttevirkningen er forholdet:

\begin{align*} n &= \frac{E}{E_{tilf\o rt}} \end{align*}


Skriv et svar til: Varme beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.