Matematik

Stærk induktion - Forklaring

25. marts 2022 af ThiasV - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens.

Min gruppe og jeg sidder med denne opgave. Vi har fået af vide at vi skal benytte os af strong induction men vi er usikre på hvordan man bruger det. 

(Opgaven er vedhæftet)

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2022 af Eksperimentalfysikeren

Der må være flere oplysninger. Hvad er C og F?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2022 af Eksperimentalfysikeren

Generelt om stærk induktion

1: Simpel induktion

   1.1 Bevis, at noget gælder for n=1 (ellef n=0)

   1.2 Bevis, at hvis det gælder for n=m, så gælder det også for n=m+1.

2. Stærk induktion:

   2.1 Bevis, at noget gælder for n=1 (ellef n=0)

   2.2 Bevis, at hvis det gælder for alle n≤m, så gælder det også for n=m+1

Kravet i 2.2 er stærkere end kravet i 1.2, deraf betegnelsen.


Skriv et svar til: Stærk induktion - Forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.