Matematik

potens model

27. marts 2022 af rouj0017 - Niveau: C-niveau

y= 0,419994*x0,743868

vi har to hunde hvor tarzan vejer dobbelt futte

hvor mange procent mere skal tarzan spise i forhold til hunden futte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textup{Brug:}\\& 1+r_y=(1+r_x)^{a} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2022 af peter lind

beregn y1  for et eller andet x1

løs ligningen 2y1 = f(x2)

Se derefter på forholdet mellem x2g x1


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textup{Brug:}\\& 1+r_y=1,50^{0.743868}=1.35204\\\\& r_y=1.35204-1=0.35204=35.2\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2022 af ringstedLC

#0

vi har to hunde hvor tarzan vejer dobbelt futte

hvor mange procent mere skal tarzan spise i forhold til hunden futte?

#3 burde være:

\begin{align*} r_y &= {\color{Red} 2}^{0.743868}-1 \\ r_y&= 0.67=67\% \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2022 af ringstedLC

Eller:

\begin{align*} \textup{Futte\,vejer: }x_0&\;,\;\textup{Tarzan\,vejer: }2x_0\\ f(x)=y &= 0.49994\cdot x^{0.743868} \\ f(2x_0) &= 0.49994\cdot (2x_0)^{0.743868} \\ &= 0.49994\cdot {x_0}^{0.743868}\cdot 2^{0.743868} \\ f(2x_0)&= f(x_0)\cdot 2^{0.743868} \\ 2^{0.743868} &= \frac{f(2x_0)}{f(x_0)}=\frac{foder_{T}}{foder_{F}} \\ 2^{0.743868}-1 &= \frac{f(2x_0)}{f(x_0)}-(1)\cdot \frac{f(x_0)}{f(x_0)} \\ 0.67&=\frac{f(2x_0)-f(x_0)}{f(x_0)}=67\%\,\textup{ekstra foder} \end{align*}


Skriv et svar til: potens model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.