Kemi

densitet af havvand

31. marts 2022 af kemimaria - Niveau: C-niveau

Jeg er gået i stå og har suset rundt på nettet, kan nogen hjælpe?

Jeg skal bestemme densitet af havvand, for senere at kunne regne masse promille af NaCl ud...

Jeg har disse tal:

m (NaCl) = 9,644 g  (det kommer af af jeg har regnet stofmængdekoncentration af blanding c= 0,165 mol/L ganget det med Molarmasse (NaCl) 58,45 g/mol = 9,644 g/L

V er 1000 mL havvand, så er meningen, at jeg skal dividere m med V og få densitet? 

Jeg har fået oplyst densitet til  1,03 g/ml og det kan jeg ikke få til at stemme med 9,644/1000= det giver jo 0,0096 ... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2022 af janhaa

Tetthet til vann er størst ved 4 C


Svar #2
31. marts 2022 af kemimaria

Ok. Kan jeg komme frem til densitetstallet 1,03 g/ml ved en gennemregning? Jeg kan ikke se hvordan..


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2022 af ringstedLC

Du glemmer massen af vandet:

\begin{align*} \rho &= \frac{m}{V} \\ \rho _{havvand} &= \frac{(1000+9.644)\,\textup{g}}{1000\,\textup{mL}} \end{align*}


Skriv et svar til: densitet af havvand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.