Matematik

Andengradspolynomium når man kender toppunkter

31. marts 2022 af EmmaHG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Nogle der kan hjælpe med denne opgave? Kan ikke umiddelbart se hvordan den skal løses.

Vedhæftet fil: Billede1.png

Svar #1
31. marts 2022 af EmmaHG (Slettet)

Kan se at kvaliteten på billedet er ret dårligt - her er et bedre et :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2022 af oppenede

Rødderne er 3 og 7, og toppunktet ligger midt imellem jf. parablers symmetri, dvs. xT = 5.

Formlen for toppunktets x-værdi kan nu bruges til at bestemme b:
  \frac{-b}{2a}=5
da a allerede er givet.


Svar #3
31. marts 2022 af EmmaHG (Slettet)

#2

Rødderne er 3 og 7, og toppunktet ligger midt imellem, dvs. xT = 5.

Formlen for toppunktets x-værdi kan nu bruges til at bestemme b:
  \frac{-b}{2a}=5
da a allerede er givet.

Tak! Kan se at jeg byttede rundt på rødderne og toppunktet, så tak for lige at understrege at det handler om rødderne :)

Kan det passe at b-værdien er -50? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2022 af janhaa

#3
#2

Rødderne er 3 og 7, og toppunktet ligger midt imellem, dvs. xT = 5.

Formlen for toppunktets x-værdi kan nu bruges til at bestemme b:
  \frac{-b}{2a}=5
da a allerede er givet.

Tak! Kan se at jeg byttede rundt på rødderne og toppunktet, så tak for lige at understrege at det handler om rødderne :)

Kan det passe at b-værdien er -50? 

b= 50

c= -105


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{eller}\\& f(x)=&-5x^2+bc+c=-5\cdot (x-3)\cdot (x-7)=-5\cdot (x^2-10x+21)=\\\\&& -5x^2+50x-105 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. april 2022 af mathon

tastekorrektion:

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{eller}\\& f(x)=&-5x^2+bx+c=-5\cdot (x-3)\cdot (x-7)=-5\cdot (x^2-10x+21)=\\\\&& -5x^2+50x-105 \end{array}


Svar #7
02. april 2022 af EmmaHG (Slettet)

#6

tastekorrektion:

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{eller}\\& f(x)=&-5x^2+bx+c=-5\cdot (x-3)\cdot (x-7)=-5\cdot (x^2-10x+21)=\\\\&& -5x^2+50x-105 \end{array}

Tak for hjælpen! Det giver god mening.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium når man kender toppunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.