Kemi

Hjælp til bekræftelse af pH-beregninger

05. april 2022 af Omar95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle som kan hjælpe med beregning af pH i puffersystemer?

Opgaven fortæller:

Herunder skal I beregne pH før tilsætning af natiumhydroxid eller saltsyre til de 6 opløsninger. Dette svarer altså til tabel 2 - teoretiske beregninger fra øvelsesvejledningen. Resultatet skrives med 3 betydende cifre og med decimalpunktum.

pH(før) for opløsning 1: 50 mL rent demineraliseret vand:

pH = 7

pH(før) for opløsning 2 og 3: 50 mL 0,100 M CH3COOH/CH3COONa pufferopløsning:

pH = 4.760

pH(før) for opløsning 4: 25 mL 0,100 M CH3COOH/CH3COONa pufferopløsning med 25 mL demineraliseret vand:

pH = ?

pH(før) for opløsning 5: 50 mL 0,10 M NH3 og 0,10 M NH4+ pufferopløsning:

pH = 9.250 ?

pH(før) for opløsning 6: 50 mL 0,15 M NH3 og 0,05 M NH4+ pufferopløsning:

pH = 9.727 ?

Er 0 et betydende cifer?


Svar #1
05. april 2022 af Omar95 (Slettet)

LØST!

Men... vil gerne have hjælp til at beregne pH(efter).


Nu skal de teoretiske pH-værdier efter tilsætning af 1 mL 1,0 M NaOH eller 1 mL 1,0 M HCl opløsning beregnes. Angiv resultatet med 3 betydende cifre og decimalpunktum.


pH(efter) for opløsning 1: 50 mL rent demineraliseret vand tilsat 1,0 mL 1,0 M NaOH:
pH = ?

pH(efter) for opløsning 2: 50 mL 0,100 M CH3COOH/CH3COONa pufferopløsning tilsat 1,0 mL 1,0 M NaOH:
pH = 5.00 ?

pH(efter) for opløsning 3: 50 mL 0,100 M CH3COOH/CH3COONa pufferopløsning tilsat 1,0 mL 1,0 M HCl:
pH = ?

pH(efter) for opløsning 4: 25 mL 0,100 M CH3COOH/CH3COONa pufferopløsning med 25 mL demineraliseret vand tilsat 1,0 mL 1,0 M NaOH:
pH = ?

pH(efter) for opløsning 5: 50 mL 0,10 M NH3 og 0,10 M NH4+ pufferopløsning tilsat 1,0 mL 1,0 M NaOH:
pH = ?

pH(efter) for opløsning 6: 50 mL 0,15 M NH3 og 0,05 M NH4+ pufferopløsning tilsat 1,0 mL 1,0 M NaOH:
pH = ?


Svar #2
06. april 2022 af Omar95 (Slettet)

Er der ingen som kan hjælpe?


Svar #3
06. april 2022 af Omar95 (Slettet)

LØST


Skriv et svar til: Hjælp til bekræftelse af pH-beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.