Matematik

Betinget simultan sandsynlighedsfunktion af X givet Y

05. april 2022 af louisesørensen2 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP

Jeg har følgende spørgsmål: (se vedhæftede)

Jeg har svært ved at forstå 

P(X=1|Y\in \left \{ 1,2 \right \})=\frac{P(Y\in \left \{ 1,2 \right \},X=1)}{P(Y\in \left \{ 1,2 \right \})}

Hvordan skriver jeg denne P(Y\in \left \{ 1,2 \right \}) ud?


Svar #1
05. april 2022 af louisesørensen2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2022 af peter lind

Du aflæser sandsynlighederne for x= 1 og y = 1 eller y =2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2022 af Soeffi

#0.

P(X=1|Y\in \{1,2\})=P(X=1|Y=1)+P(X=1|Y=2)

P(X=1|Y=1)=\frac{0,1}{0,1+0,2+0,1}=\frac{0,1}{0,4}=0,25

P(X=1|Y=2)=\frac{0,1}{0,1+0,15+0,05}=\frac{0,1}{0,3} = 0,33

P(X=1|Y\in \{1,2\})=0,25+0,33=58


Skriv et svar til: Betinget simultan sandsynlighedsfunktion af X givet Y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.