Matematik

Isolér t i denne formel: f= √(p/(q·t))

06. april 2022 af idax268c - Niveau: A-niveau

Hejsa

jeg har svært ved det her, en der kan hjælp.

jeg skal isolere t i denne formel : f=√(p/(q*t))


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2022 af oppenede

Først og fremmest skal du kræve f ≥ 0, da den yderste operation på højresiden er √ som ikke kan give negative tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2022 af SuneChr

Der gælder:
f=\sqrt{\frac{p}{qt}}\, \Leftrightarrow f\geq 0\, \, \wedge\, \, f^{2}=\frac{p}{qt}
Nu kan og må vi isolere t med forudsætningen opfyldt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2022 af janhaa

t = p/(f2*q)


Skriv et svar til: Isolér t i denne formel: f= √(p/(q·t))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.